Η ιστορία της αγαπημένης μπότας UGG… βήμα-βήμα!

Είναι οι UGG οι αγαπημένες σου μπότες; Ναι, είναι! Τις είδες, τις αγόρασες, τις φόρεσες και τελικά τις λάτρεψες! Από που ξεκίνησε όμως η ιστορία της εταιρίας UGG;

Ήταν το 1978 όταν ο νεαρός τότε Αυστραλός surfer Μπράιαν Σμιθ, παρατήρησε ότι οι surfers στην Νότια Καλιφόρνια φορούσαν μπότες από δέρμα προβάτου για να κρατούν τα πόδια τους ζεστά. Ψάχνοντας στην αυστραλέζικη κουλτούρα είδε πως και οι συμπατριώτες του φορούσαν παρόμοιες μπότες από δέρμα προβάτου. Κάπως έτσι κατασκεύασε τις πρώτες μπότες UGG με στόχο το κοινό της Νότιας Καλιφόρνιας και ιδιαίτερα τους surfers. Προωθώντας τις UGG χρησιμοποιώντας ως μοντέλα πραγματικούς surfers κατάφερε να τις βάλει ως πρώτη επιλογή στην κοινότητα των surfers.

Η αγάπη για την πρακτικότητα και το στυλ της μπότας UGG πέρασε και στις νεαρές φίλες των surfers και τελικά σε όλη την Νότια Καλιφόρνια. Νεαρές σταρ του Hollywood, μοντέλα και ηθοποιοί μυήθηκαν στο στυλ της μπότας UGG από κορυφαίους Αμερικανούς στυλίστες, στις αρχές των ‘90s, που κατάλαβαν την αξία της! Τα περιοδικά μόδας και lifestyle ανέδειξαν τις μπότες UGG στο ευρύ κοινό όταν κορυφαίες Αμερικανίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες όπως η Πάμελα Άντερσον, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αλλά και παρουσιάστριες όπως η Όπρα απαθανατίζονταν από τους φωτογραφικούς φακούς των ‘παπαράτσι’ να φορούν μπότες UGG στην καθημερινότητά τους.

Από το 1995 η εταιρία UGG άρχισε να διαθέτει τα προϊόντα της και εκτός Αμερικής. Κάπως έτσι έφτασαν και σε εσένα! Βήμα-βήμα κατάφεραν να γίνουν οι αγαπημένες χειμερινές μπότες των γυναικών σε όλο τον κόσμο και φυσικά και δικές σου!

Fotos_gia-blog-Jabik_UGG_3