Μάθε τι νούμερο είσαι… στο παπούτσι! Κυριολεκτικά.

-Καλημέρα, θα ήθελα να δοκιμάσω αυτές τις γόβες!

-Ποιο νούμερο να σας φέρω να δοκιμάσετε;

-37…38…39;

-Ας μετρήσουμε το πέλμα σας για να γνωρίζετε και εσείς το ακριβές σας μέγεθος!

Αυτόν τον διάλογο μπορείς να τον κάνεις κάθε φορά που πας να αγοράσεις παπούτσια ή να μάθεις ακριβώς ‘τι νούμερο είσαι’ … στο παπούτσι!

Υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες που αν τους ακολουθήσεις θα μάθεις πως να επιλέγεις το σωστό νούμερο στο παπούτσι!

Για αρχή πάρε μολύβι, χαρτί & μεζούρα ή κατέβασε έναν οδηγό μεγεθών, και ετοιμάσου να μετρηθείς. Απαραίτητο για τις online αγορές! Για τις άλλες ας είναι καλά οι πωλητές & οι πωλήτριες.

Μέτρα το πέλμα σου απόγευμα ή βράδυ που τα πόδια σου είναι περισσότερο πρησμένα. Βάλε το χαρτί ‘γωνιά με έναν τοίχο και στη συνέχεια τοποθέτησε γυμνό το πόδι σου επάνω στο χαρτί με την φτέρνα σου να ακουμπάει στον τοίχο. Για σιγουριά μέτρησε και τα δύο πέλματα καθώς στους περισσότερους ανθρώπους το ένα πόδι είναι ελαφρός μεγαλύτερο. Στο μεγαλύτερο δάχτυλο βάλε ένα σημάδι. Υπολόγισε και 0,5 με 1 εκατοστό για την κάλτσα. Τα εκατοστά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να επιλέξεις νούμερο σε παπούτσι! Τώρα βάση του μεγεθολογίου κάθε εταιρίας θα βρεις το ιδανικό σε μέγεθος παπούτσι για το πόδι σου.

Σε έναν οδηγό μεγεθών όπως του jabik.gr θα βρεις την αντιστοιχία των εκατοστών σε ευρωπαϊκό νούμερο. Να υπολογίζεις ότι στα sneakers & στα αθλητικά θα χρειαστείς έως και 1,5 νούμερο μεγαλύτερο ανάλογα με την εταιρία.

Στα Jabik | Τρίκαλα, Καρδίτσα & eshop η εξυπηρέτηση δεν σταματάει στα καταστήματα! Αν δεν είσαι σίγουρος ή σίγουρη για το ιδανικό μέγεθος κάποιας εταιρίας είμαστε πάντα στην διάθεσή σου να σου προσφέρουμε αναλυτικότερες οδηγίες.

Fotos gia blog Jabik ΝΟΥΜΕΡΟ 2

Βρείτε το αρχείο πατώντας πάνω στη φωτογραφία.