Το Ν που άλλαξε το lifestyle μας!

Πάνε σχεδόν 50 χρόνια που ένα Ν μπήκε στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, στο lifestyle μας και άλλαξε τελείως τον τρόπο που θα βλέπαμε πια τα παπούτσια στα πόδια μας.

Το 1976 η New Balance, που μετρούσε μέχρι τότε 70 χρόνια ιστορίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το γράμμα Ν στο πλαϊνό τμήμα του πρώτου της sneakers με αριθμό-ονομασία, το New Balance 320!

Από το 1906 μέχρι και το 1941 η New Balance ήτανε μια μικρή εταιρία κατασκευής αθλητικών (κυρίως για baseball, τένις, πυγμαχία) & ορθοπεδικών παπουτσιών.

Το 1960 όμως η New Balance λανσάρει το Trackster, ένα αθλητικό παπούτσι ειδικά σχεδιασμένο για τον στίβο, και αμέσως θα γίνει το αγαπημένο όλων των δρομέων.

Ήταν όμως ένας ελληνοαμερικανός, ο Jim Davis, που θα αγόραζε το 1972 αυτή την μικρή εταιρία των 6 υπαλλήλων και θα την οδηγούσε με έμπνευση και λίγη τύχη στην κορυφή του casual lifestyle.

Το σύμβολο Ν ήταν πλέον εδώ! Να σε κάνει να ξεχωρίζεις στο πλήθος και να σε εντάσσει στην οικογένεια της ΝΒ. Ένας αριθμός θα σου δείχνει τις ιδιότητες του παπουτσιού και την ιδανική χρήση του. Τεχνολογία, υλικά ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας αλλά και υψηλή τιμή πώλησης!

Το 1980, το New Balance 620 ήταν το πρώτο sneakers πωλείται πάνω από 50 αμερικανικά δολάρια & το 1982 το NB 420 ξεπερνάει σε τιμή πώλησης τα 100 δολάρια.

Αυτά τα 50 χρόνια η New Balance μας γέμισε με αριθμούς*, 574, 576, 990, 1440 κ.α., που σήμαιναν ‘κάτι’ για τον καθένα μας. Γιατί ήταν η εταιρία που άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τα sneakers, γιατί μελέτησε τα αθλήματα, την καθημερινότητά μας αλλά και το πως θέλαμε να μας βλέπουν οι άλλοι. Νέους & ισορροπημένους ακριβώς σαν και το όνομά της… New Balance.

Ανακάλυψε και εσύ τώρα τη νέα συλλογή της εταιρίας New Balance στα καταστήματα Jabik και online στο jabik.gr και γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας NB.

(* η ανάλυση των κωδικών New Balance θα γίνει σε επόμενο post)
Fotos gia blog Jabik NEW BALANCE 2